Arkadaşlar akademi videolarına eklenen İslam dini konularını içeren videoları baştan sona izledim.
İlk izlenimlerim,
Bireysel emeklilik e-BEAS sınavı 100 soru ve bu sınavda Acente teknik personel (sigortacılık) ile ilgili 5 soru var.
Eklenen bu katılım sigortacılığı ve bireysel emeklilik konularını içeren dini videolar dan en az 2 yada 3 soru çıkacağını düşünüyorum. Sınav 50 soru 2 yada 3 tanesi bu konudan çıkar.
İkinci olarak,
Muamelat Fıkhı ile ilgili detaylı bilgi var.
İslamiyet de Muamelat fıkhı, ticari ve finansal işlemlere ve sözleşmelere dair genel hükümleri derli toplu bir şekilde bir arada bulunduran ve inceleyen ilimdir.
İslam dininin kırmızıçizgilerini açıkça anlatmışlar Sigorta yapmanın dinen sakıncası olmadığı vurgulanmak istemişler asıl konu buradan geliyor.
Konuların ince ayrıntısına kadar inmişler Sigorta yaptırmanın günah olduğunu düşünen müşterileri ikna etmek için nerdeyse tüm bilgiler verilmiş. Ama bu konu İslam dünyasında halen muammadadır. Bunun için aşağıdaki metin hazırlanmış. Videodan birebir aktarılmıştır.
Bazı İslam âlimleri sigorta sözleşmesini alım satım sözleşmesi ile kıyaslamışlardır. Sigorta kuruluşunun ödeyeceği tazminatın miktarının baştan belli olmaması nedeniyle sözleşmenin belirsizlik unsuru taşıdığını ifade ederek geleneksel sigorta sözleşmesini caiz görmemişlerdir. Bazı İslam âlimleri ise yine sigorta sözleşmesini alım satım sözleşmesi ile kıyaslamışlar ama sigorta sözleşmesinde yer alan belirsizliğin sözleşmenin sıhhatine mâni olacak derece aşırı belirsizlik içermediği ve tarafları tartışmaya veya haksız kazanca itmediği için geleneksel sigorta sözleşmesini caiz görmüşlerdir. Bazı İslam âlimleri ise geleneksel sigorta sözleşmesinin alım satım sözleşmesi ile kıyaslanmasının doğru olmadığını farklı bir sözleşme türü olduğunu ifade etmişler ve caiz görmüşlerdir.
Ayrıca eğitim şu şekilde özetle bitiyor. Kelimesi kelimesine videolardan alıntıdır.
Sigorta Aracılarının Anlatması Gereken Hususlar;
Sigorta şirketlerine ve kuruluşlara aracılık görevi ifa eden aracıların müşterilere ayrıca anlatması gereken hususlar aşağıda sayılmıştır.
Ø Katılım esaslı şirketler, faaliyetlerini danışma komitesi nezaretinde yürütürler.
Ø Katılım esaslı şirketler, İslami esaslara ve uygulamalara ilişkin eğitim verdiği ve bu alanda yetişmiş personelleri aracılığıyla hizmet sunarlar.
Ø Katılım esaslı şirketler dinimizce haram olan konu ve faaliyetlere sigorta teminatı vermezler.
Ø Katılım esaslı şirketler, birey ile toplum sağlığı ve refahını öncelikli amaç edinen konu ve faaliyetlere hizmet sunarlar.
Ø Katılım esaslı şirketler, tahsil ettikleri primleri, İslami esaslara uygun hesaplarda ve yatırım araçlarında değerlendirirler.
Ø Katılım esaslı şirketler dinen uygun ürün ve hizmetleri sigorta sözleşmelerine ve poliçelere konu ederler.
Ø Danışma komitesi, şirket faaliyetlerinin İslami esaslara uygunluğunun sağlanmasından ve takibinden sorumludur.
Ø Katılım esaslı şirket bünyesinde katılım uyum birimi yer alır ve bu birim, danışma komitesi faaliyetlerinin etkin bir şekilde yerine getirilmesinden ve şirket faaliyetlerinin katılım esaslarına uyumunun takip ve gözetiminden sorumludur.
Ø Katılım esaslı şirketlerin danışma komitelerine, sundukları ürün ve hizmetlere internet sitelerinden ulaşmak mümkündür.
Ø TARSİM, DASK ve alacak sigortasının yönetildiği havuzların katılım esaslı ürün ve hizmetleri bulunmaktadır.
Ø Katılım esaslı şirketler, aracılarına yılda en az bir defa katılım esaslarına ilişkin eğitim verirler.
Segem Eylül Sınavı ÇIKMIŞ SORULAR
Segem hazırlık notları, testler ve aktif soru cevap etkinlik guplarımıza linklerine tıklayarak katılabilirsiniz. Özellikle sınırlı sayıda katılımcı aldığımız VİP Whatsapp gruplarımızda Segem sınavı öncesi hazırlık notlarından, online sınavlara bir çok hizmetten yararlanabilirsiniz. Segem Whatsapp Grubu
Ayrıca İnstagram ve Youtube Sayfalarımızı da Takip Edebilir, güncel paylaşımlarımızdan faydalanabilirsiniz.
One thought on “SEGEM AKADEMİ SON EKLENE DİNİ KONULAR ÖZETİ”