Segem sınavında soru çıkacak konu başlıkları Akademi videolarının da bu konu sıralamasında olduğunu biliyor muydun?
Segem sınavında soru çıkacak konu başlıkları Sınavda 50 adet çoktan seçmeli soru sorulacak olup 100 üzerinden en az 60 alan aday başarılı sayılacaktır. Sınav süresi 60 dakikadır. Yanlış işaretlenen sorular doğru sayısını etkilemeyecektir.
Sınavda sorulacak sorulara ilişkin konu başlıkları;
Sigortaya Giriş
Sigortanın İşlevleri
Sigorta Sözleşmesi ve Sigortanın Tarafları
Sigortalanabilirlik Kavramı
Sigortanın Temel Prensipleri
Temel Reasürans Bilgisi
5684 Sayılı Sigortacılık Kanununda Acenteler
Sigorta Acenteleri Yönetmeliği
Sigorta Acenteleri Yönetmeliğinin Uygulanmasına İlişkin Genelge
Acentelere İlişkin İkincil Düzenlemeler
6102 Sayılı Türk Ticaret Kanununun Acentelere İlişkin Hükümleri (Birinci Kitap Yedinci Kısım, 102-123 numaralı maddeler)
Acentelerin Hak ve Yükümlülükleri
Türkiye’de Sigorta Uygulamaları
Katılım Esaslı Sigortacılık
Aracıların Sistemdeki Yeri
Sigorta Fiyatlaması ve Banka Uygulamaları
Hasar
Sigortaya İlişkin Teknik Terimler
Sigortacılık Kapsamında Değerlendirilecek Faaliyetlere, Tüketici Lehine Yapılan Sigorta Sözleşmeleri ile Mesafeli Akdedilen Sigorta Sözleşmelerine İlişkin Yönetmelik
Sigorta Sözleşmelerinde Bilgilendirmeye İlişkin Yönetmelik ana çatısı altında e-eğitimde sunulan konulardır.
Eylül sınavında çıkan sorular için tıklayın
Bu paragrafta , pratik yapmanın becerilerde ustalaşmak için önemli olmasının birkaç nedenini tartışacağım. İlk olarak , bir beceriyi gerçekten öğrenmenin tek yolu, gerçek dünyada yapmanız gerekeni gerçekten yapmaktır. İkincisi , pratik yapmanın gerekli saatleri ayırmanın eğlenceli bir yolu olabileceğini düşünüyorum. Vardır ancak katılmıyorum olacak bazı insanlar. Üçüncüsü ve en önemlisi , insanların okuduklarının veya duyduklarının sadece %10-20’sini hatırlama eğiliminde oldukları söylenir. Üstelik teoriyi pratiğe döktüğünüzde bu sayı %90’a kadar çıkıyor. Sonuç olarak , uygulama ile açıklamayı takip etmek, bir beceride ustalaşmanın anahtarıdır.
aslında Yazınızda geçiş sözcükleri kullanmak, içeriğinizin okunabilirliğini artırmanıza yardımcı olabilir. Bu kelimeler metninizin akışına yardımcı olur ve okuyuculara cümleler ve paragraflar arasındaki ilişkiyi gösterir.
Mesela Yoast SEO’daki okunabilirlik kontrolü, geçiş kelimelerini kullanımınız hakkında geri bildirim sağlar. Ama onlar tam olarak nedir?
Şimdi neden bu kadar önemliler?
Aslında bunları nasıl kullanmalısınız?