Rüzgar Fırtına; Şiddetli rüzgar sonrası en çok merak edilen şey; Sigorta öder mi?

Rüzgar fırtına vb. karşı önlemini almayan Önlemini almayanın canı yanıyor cebinden ödüyor.

Çöp konteynırları otobüs durakları trafik ışıkları vb bir çok örnek çıkartılabilir. Şiddetli rüzgar sonrası oluşacak zarardan ilgili belediye sorumlu tutulabilir.

 KONUT YADA İŞYERİ SAHİBİNİN TAZMİNAT ÖDEME YÜKÜMLÜLÜĞÜ VAR

Şiddetli rüzgar fırtına vb. nedenlerle yaşanan çatı uçması ya da levha düşmesi gibi olayların sonuçlarından, bina ve yapı sahipleri doğrudan sorumlu.

Bir sabah işe okula vb. gitmek için kalktınız aracınızın üzerinde kocamam bir baca var yada ışıklı bir tabela Kaskonuz var yada yok hızlıca resmi bir tutanak tutturmalısınız olay yerinde bol resim alın. Mümkünse parçanın kaynağını bulup uzaktan da olsa resimleyin. Bacanın düştüğü çatıyı tabelanın düştüğü dükkanı vb.

Kaskonuz var ise servise bu belgeleri teslim edin. Sizden meteoroloji raporu isteyebilir. Hasarın olduğu saatte coğrafi bir raporu sembolik bir rakam karşılığı tüm meteoroloji bölge müdürlüklerinden alabilirsiniz.

Kasko tarafından aracınızın hasarı hızlı tazmin edilir. Çıkan maliyet bina, dükkan vb sahiplerine  rücu edilir.

Peki kaskonuz yoksa, Hasara neden olan bina sahiplerine ( yönetimine) dükkan sahiplerine zararınızın tazmin edilmesini talep edebilirsiniz.

Bu konuda bir direniş yada itiraz ile karşılaşırsanız yapmanız gereken hasarınızı yaptırıp faturası ile birlikte rapor resim vb tüm evraklarla bir avukata konuyu teslim etmek. Kısa sürede hakkınızı tazmin edebilirsiniz.

Siz  bu binada oturan bir bina sakini yada tabelası uçmuş bir dükkan sahibi iseniz. Araç sahibi yada zarar gören kişinin hasarını hızlıca karşılamanızı öneriyorum.

Varsa sigorta poliçenizden destek alın hasarın size düşen kısmını sigorta şirketiniz karşılayacaktır. Yoksa cebinizden doğrudan hasarı ödemek sonradan rücu işlemi ile ödemek ten daha az masraflı olur. Çünkü rücu işlemi için avukatlık ücreti geçen süre için bir artış ekspertiz ücreti vb. bir çok ek ödeme yapmış olacaksınız.

Asında sizlere çok rastlanılan bir örnek verdim bu işin can kaybı uvuz kaybı gibi durumlarla sonuçlanması yerine koyulmayacak hasarlar açmasına neden olabilir. Sigorta poliçenizi yaptırın riskinizi aktarın.

SİGORTANIN OLMASI ÇOK ÖNEMLİ BİR FAKTÖR rüzgar

Şiddetli rüzgar ve çoğu zamanda önlem alınmaması sonucu uçan tabelalar, çatılardan kopan parçalar ve devrilen ağaç, durak vb. ortak kullanım alanlarında can kaybına, yaralanmalara ve maddi zararlara yol açıyor.

Şiddetli rüzgar nedeniyle yaşanan çatı uçması ya da levha düşmesi gibi olayların sonuçlarından, bina ve yapı sahiplerinin sorumluluğu ortaya çıkıyor.

Bazı hallerde kusursuz sorumluluklar hükümlerine göre Kurum ve kuruluşlara iş verene mülk sahiplerine rücu hakkı ortaya çıkıyor. Bu yüzden de belediyeden, işverenden, mülk sahiplerinden bir tazminat istemek mümkündür.

Bunları düşünmek yerine sigortanızı yaptırıp işi ehline bırakabilirsiniz. Zararınızı hızlı şekilde tazmin edip sonrasında yasalara uygun rücu işlemleri için sigortanızı kullanabilirsiniz. Hatta bu işlemler yapılırken günlük yaşantınıza devam edebilir süreçleri bir çok sigortanın online kanallarından uzaktan izleyebilirsiniz.